Onderhoud & herstellingen

Onze diensten
E

Koelcellen

E

Diepvriescellen

Contactinformatie
Stel hier je vraag
  Naam:
  Onderwerp:

  Mijn vraag:

  Naam:
  E-mail:
  Telefoon:
  Onderwerp:

  Mijn vraag:

Stel hier je vraag

Onderhoud & herstellingen

Onderhoud op je airco of andere technische installatie is niet te verwaarlozen.

Een regelmatig en degelijk onderhoud verlengt de levensduur van je installaties aanzienlijk. Bovendien worden eventuele herstellingskosten danig beperkt omdat defecten of slijtages snel en tijdig worden opgemerkt.

Airco: jaarlijks onderhoud

VDL Koeling voorziet snel en professioneel in de jaarlijkse check-up van jouw aircosysteem.

Bij VDL Koeling vinden we transparantie en duidelijke communicatie erg belangrijk. Daarom vertellen we je graag wat zo’n jaarlijks onderhoud precies inhoudt.

  • We beginnen de controle met een behandeling van de batterij van de binnenunit. D.m.v. een daartoe bestemd product worden schimmels en bacteriën verwijderd zodat alles aan de binnenkant weer schoon is.
  • Daarna reinigen we grondig de filter van de airco zodat al het opgehoopt stof verwijderd wordt.
  • Nadien volgt de reiniging en een grondig nazicht van de volledige buitenunit.
  • Ten slotte controleren we de volledige werking van het aircosysteem en voeren we een lekkentest op het koelgas uit.

Ziezo, je airco kan er weer een tijdje tegenaan. Bovendien zul je genieten van een zuiniger en efficiënter verbruik wanneer het systeem volledig gereinigd en gecontroleerd is.

Heeft jouw airco een onderhoud nodig?

Waarom onderhoud?

Wil je optimaal genieten van je airco-installatie? Dan is een grondig jaarlijks onderhoud strikt noodzakelijk. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de airco-installatie, verhelpt grotere defecten en komt bovendien de gezondheid ten goede.

Opgelet: een groot onderhoud dient te worden uitgevoerd door een erkend installateur. VDL Koeling heeft de nodige erkenningen en certificaten om jouw installaties snel, veilig en efficiënt onder handen te nemen.

Weg met bacteriën en virussen

Luchtvochtigheid is een belangrijke factor die door het gebruik van een aircosysteem wordt beïnvloed. Ideale waarden voor luchtvochtigheid liggen tussen 45% en 60%. Lagere waarden kunnen de weerstand aantasten.

Het regelmatig reinigen van de luchtfilters helpt de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij gebrekkig onderhoud blijft het stof op het filter liggen, hetgeen de efficiënte werking van je airco vermindert. Bovendien worden de aanwezige stofdeeltjes in het rond verspreid. Mensen met zwakke longen of allergieën zullen hier extra vatbaar voor zijn.

Voorkom vieze geuren

Stofdeeltjes en bacteriën vinden helaas snel en makkelijk hun weg naar de binnenkant van je airco‑installatie. Wanneer je airco niet regelmatig onderhouden wordt of enige tijd niet gebruikt wordt, zal je te maken krijgen met vieze geurtjes. Een jaarlijkse check-up houdt je systeem proper en fris.

Energiezuinig en efficiënt

Regelmatige reiniging komt niet in het minst de energiefactuur ten goede. Een schone en goed onderhouden airco gaat langer mee en werkt energie‑efficiënter. Wie wil daar nu niet van profiteren!

Herstellingen

Mocht er om welke reden dan ook een defect optreden aan je aircosysteem? VDL Koeling snelt je meteen te hulp!

VDL Koeling is jouw rechterhand voor herstellingen aan airco’s, warmtepompen, koel- en diepvriescellen. Zoek dus niet verder en laat de vakkundige herstelling van je technische installaties over aan VDL Koeling. Herstellingen zijn duurzamer dan een nieuw toestel. Wacht dus niet langer!

Contacteer ons snel. We zijn al onderweg!

Zit je met vragen?

Neem zeker contact
met ons op!

Ervaar zelf de warmte die Andy in koeltechnieken brengt en boek snel je afspraak!