Onze

Diepvriescellen

Onze diensten
E

Koelcellen

E

Diepvriescellen

Contactinformatie
Stel hier je vraag
  Naam:
  Onderwerp:

  Mijn vraag:

  Naam:
  Onderwerp:

  Mijn vraag:

Onze diensten
E

Koelcellen

E

Diepvriescellen

Stel hier je vraag

Onze diensten
E

Koelcellen

E

Diepvriescellen

Stel hier je vraag

Een koelcel is een afgesloten, geïsoleerde ruimte die gekoeld wordt tot een temperatuur van net boven het vriespunt. Onze koelkast is ook een soort van koelcel.

Een koelcel wordt gebruikt voor het stockeren van producten die op hun best zijn en blijven bij deze temperaturen. Denk bijvoorbeeld aan verse groenten en fruit.

Indien producten bij negatieve temperaturen dienen bewaard te worden, gebruiken we een diepvriescel. We hebben bijna allemaal een diepvriescel in huis: onze diepvries.

Op zoek naar een geschikte koel- en/of vriescel? Zowel particulieren als professionals vinden bij VDL Koeling gegarandeerd de geschikte koel- of diepvriescel.

Contacteer ons voor meer info

Werking airco

Vandaag de dag zijn aircosystemen intelligent en zuinig: ze schakelen intuïtief in en uit en verbruiken een pak minder energie dan jaren geleden. Bovendien passen ze perfect in elk interieur. Maar hoe werkt dit systeem?

Geen paniek: we gaan je niet om de oren slaan met een technische uiteenzetting. Maar wellicht vind je ’t fijn om de werking ervan te begrijpen.

Vergelijk een aircosysteem met een diepvriezer of koelkast die, net zoals de airco, gebruik maakt van de compressietechniek.

  • De meeste airco‑installaties bestaan uit een binnenunit en een buitenunit.
  • Als de airco moet koelen, zal de binnenunit warmte uit de lucht halen, waarop de buitenunit de overtollige warmte aan de buitenlucht vrijgeeft.
  • Het vrijgeven van die warme lucht gebeurt d.m.v. een compressor met een koelvloeistof. Door de warmte in de ruimte wordt deze koelvloeistof omgezet in gas.
  • Dit gas wordt vervolgens naar een condensor
  • Een condensor zorgt ervoor dat het gas terug wordt omgezet naar een vloeistof. Daarbij komt warmte vrij die via de buitenunit van de airco aan de buitenlucht wordt afgegeven.
  • Dit proces herhaalt zich continu.

Meer weten over de werking van een aircosysteem?

Soorten airco

Vandaag heb je als consument een uitgebreide keuze in verschillende koelingssystemen. Denk maar aan inbouwtoestellen, vloer- of plafondmodellen, diverse modellen enz.

VDL Koeling begrijpt dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet, terwijl een juiste keuze toch belangrijk is. Daarom zetten we de interessantste systemen voor jou op een rijtje.

Airco met buitenunit of split airco

Een split airco is een vast systeem met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Dit systeem is aangewezen wanneer je een centrale ruimte hebt waardoor je het grootste deel van je woning kunt koelen of verwarmen.

Er zijn twee soorten split airco’s:

Single split

Het single split aircosysteem wordt het meest gebruikt en bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Dit systeem is het meest geschikt voor het koelen of verwarmen van één centrale ruimte. Daarom worden single split airco’s vaak geplaatst in slaapkamers of zolders. Je kiest uit wand-, vloer- of plafondmodellen, cassette- of kanaalmodellen.

Multi split

Multi split aircosystemen zijn aangewezen als je meerdere ruimtes gelijktijdig wilt koelen of verwarmen. Hier is sprake van meerdere binnenunits en deze kunnen afzonderlijk verschillende capaciteiten hebben. Alle binnenunits zijn aangesloten op één buitenunit. Handig hierin is dat je je persoonlijke voorkeuren per ruimte gemakkelijk zelf instelt. Zo kan je bijvoorbeeld overdag koelen in de woonkamer en ‘s nachts in de slaapkamer. Een multi split systeem neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een single split airco. Je kiest uit talloze wand-, vloer-, plafond-, cassette- of kanaalmodellen, dewelke je dus makkelijk integreert in het interieur.

Meer info nodig over de bestaande systemen?

Verwarming met airco

Bij het woord ‘airco’ denken we haast automatisch aan verkoeling op zwoele dagen. Vandaag is het echter ook mogelijk om te verwarmen met je aircosysteem. Op die manier regel je de temperatuur in het hele huis.

Airco biedt eveneens een handige oplossing om bepaalde ruimtes in huis efficiënt te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan je home-office die je met één druk op de afstandsbediening aangenaam verwarmt zonder elders onnodig energie te verspillen. Diezelfde home‑office hou je in de zomer dan weer heerlijk fris. Comfort verzekerd! Bovendien zal ook je energiefactuur je dankbaar zijn omdat je selectief verwarmt of verkoelt.

Wil je ook genieten van dit comfort?

Zit je met vragen?

Neem zeker contact
met ons op!

Ervaar zelf de warmte die Andy in koeltechnieken brengt en boek snel je afspraak!

Enkele

Realisaties